jueves, 29 de noviembre de 2018

ECO4 U03 MERCATS I EMPRESA - ACTIVITAT 2


ECO4 U03 MERCATS I EMPRESA
ACTIVITAT 2

COSTOS I INGRESSOS

Aquesta taula indica les despeses principals del negoci de elaboració i venda d’entrepans de tonyina per intolerants a la lactosa d’en Guillem Peraplana Peraplana. Actualment el negoci el porta un treballador, en Ataulfo, i factura al voltant d’un miler d’entrepans setmanals, que es venen a un preu de 3€.

En Guillem Peraplana Peraplana,
famós entrepanaire

1.    (PER FER AMB EXCEL!) A la taula adjunta tens els ingressos i costos actuals del negoci. Calcula com variaria el seu resultat si aconseguís doblar la producció o si la producció es reduís a la meitat (vigila, perquè alguns costos son fixos i d’altres variables!) Quan ho tinguis, enganxa la taula a un nou post al teu bloc.




Cost setmanal
(1.000 entrepans)
Cost setmanal (2.000 entrepans)
Cost setmanal (500 entrepans)
Tipus de cost
Pa
100 €
200 € 

50 €

Variable
Lloguer del local
450 €
450 €

450 €

Fix
Tonyina
400 €
800 €

200 €

Variable
Neteja diària
50 €
50 €

50 €

Fix
Bossetes de paper (1 per entrepà)
50 €
100 €

25 €
Variable
Salari treballador
800 €
800 €

800€

Fix
Electricitat
30 €
30 €

30 €

Fix
TOTAL DESPESES
1.880 €

2380 €

1605 €

TOTAL INGRESSOS
3000 €

6000 €

1500 €

BENEFICI
1120 €

3620 €

-105 €




2.    Quant li costa al Guillem, en promig, cada entrepà quan en produeix 1.000? 1'88 € cada entrepà

3.    I quan en produeix 2.000? 1'19 € cada entrepà

4.    I quan en produeix 500? 3'21 € cada entrepà
  
5.    A mesura que produeix més, què succeeix amb el cost mig dels entrepans? Per què succeeix això?  El cost mig dels entrepans disminueix ja que la fica no canvia, per tant quan produeix menys no li surt a compte.


No hay comentarios:

Publicar un comentario